W3 Rummet tur/retur

I denne workshop skal vi på en tur til månen sammen. Du vil gå hjem med mere viden om, hvordan man bygger og koder i Lego WeDo og/eller Lego Spike, så du kan starte undervisningen op på din egen Skole eller SFO. Du vil blive introduceret til LEGOs hjemmeside, hvor der ligger hjælp til bygning og kodning, og du vil selv få mulighed for at prøve dele af forløbet fra vores undervisning af. Så hvis du holder af at bygge med LEGO og gerne vil bruge det i din undervisningen og kunne tænke dig at kode LEGO robotter, så skal du vælge denne workshop.


Forløbet handler om, at eleverne skal erhverve sig viden om rummet og et større kendskab og erfaring i at bygge og programmere en LEGO robot, som skal udføre specifikke opgaver. Når der sendes rumkøretøjer til Månen eller Mars, så skal de konstrueres og programmeres til at kunne udføre opgaver selvstændigt. Dette får eleverne et kendskab til forløbet.


Forløbet retter sig mod arbejdet i en 4.klasse, hvor der arbejdes med LEGO WeDo og i en 6. klasse, hvor der arbejdes med Lego Spike. Der arbejdes i faget natur/teknologi.

Forløbet er opbygget efter designprocesmodellen. Eleverne får kendskab til, at robotter er programmeret til at udføre opgaver, og de får erfaring i, hvordan de selv kan programmere en robot. Dette er grundlaget for, at de senere selv kan arbejde med mere kompleks programmering.


TRIN

Mellemtrin

FAG

Natur og teknologi

Det faglige emne Rummet/Solsystemet.

FORUDSÆTNING

Workshoppen målretter sig mod pædagogisk personale der underviser i natur/teknologi eller folk der har interesse i kodning sammen med børn.

MEDBRING

Chroombook eller computer, der kan gå på nettet.

Hvis man ønsker at arbejde med WeDo, skal man kunne downloade programmet til sit device. 

LINKS

Relevante links for deltagerne

https://spike.legoeducation.com/ 

https://fablabatschool.dk/rummet-tur-retur/ 

https://education.lego.com/en-us/downloads/retiredproducts/wedo-2/software Workshopholder 1

Navn

Martin Dyhrberg


Stilling

Lærer

Arbejdsplads

Anna Trolles Skole 


Middelfart Kommune

Jeg har været lærer i snart 15 år, jeg er linjefaguddannet i matematik, idræt, natur/teknologi og biologi. Jeg underviser i natur/teknologi, idræt og håndværk/design, FabLab.Workshopholder 2

Navn

Rikke Boelstofte
Stilling

Lærer

Arbejdsplads

Ejby Skole

Jeg har været lærer siden 1998. Jeg har linjefag i biologi og billedkunst. Jeg underviser i biologi, håndværk og design, FabLab.