W17 Brugskunst & smykker af PLA-rester

Bæredygtighed er tidens sort - så det er oplagt at gribe fat i genanvendelse af restfilament. Der er over 10% spild på verdensplan.

Der er plastaffald overalt, og vi er nødt til at forholde os til det. 

Workshoppen har restfilament som omdrejningspunkt. Vi skal igennem 3 forskellige tilgange til bearbejdning af produktet. Vi skal forarbejde og recycle filament gennem formstøbning, varmepresser og lasercutting. Der tegnes i inkscape.


Fagligt indhold: Elever og lærere arbejde eksperimenterende med filamentets egenskaber, muligheder og begrænsninger i forhold til recycling. Der arbejdes med åbne problemstillinger i forhold til PLA og med fokus på Designproces, Maskinbetjening og Materialekendskab. Eleverne bør have stiftet bekendtskab med inkscape og lasercutter, så fokus kan lægges på materialets egenskaber.


TRIN

Mellemtrin

Udskoling

FAG

Håndværk og Design 

Billedkunst

Naturfag 

FORUDSÆTNING

Workshoppen er relevant for alle der vil arbejde med recycling. Den henvender sig aldersmæssigt til elever der kan tegne i inkscape

MEDBRING

Medbring PC med inkscape installeret og en mus.

Hvis muligt må man gerne medbringe filamentrester.

LINKS

Video instruktion - plekter, ørering med mere af filamentrester:

https://www.youtube.com/watch?v=42c8go9A7HQ

Verdensmål 12,13,14,15:

https://www.verdensmaalene.dk/fakta/verdensmaalene


Workshopholder 1

Navn

Kasper Hermannsen

Stilling

Lærer - mellemtrin

Arbejdsplads

Hældagerskolen

Til daglig er jeg en del af skolens mellemtrin, men jeg arbejder med elever i alle aldersklasser. Daglig leder af skolens makerspace og ansvarlig for udbredelse af teknologiforståelse på skolen. Helt siden barnsben har jeg været nysgerrig og undersøgende omkring teknologi og kreativitet.


Workshopholder 2

Navn

Asmus Nørregaard


Stilling

Lærer - udskoling

Arbejdsplads

Bredagerskolen

Uddannet folkeskolelærer i 2015 i fagene matematik, f/k og biologi. 

Ansvarlig for skolens lab og arbejder på at udbrede teknologiforståelse og designtænkning i skolens forskellige afdelinger. 


Workshopholder 3

Navn

Bjarke Gade


Stilling

Lærer - udskoling

Arbejdsplads

Fælleshåbsskolen

Uddannet folkeskolelærer i 2001, og har undervist 17 år i udskolingen. Interesserer mig specielt for den didaktiske og teoretiske tilgang til teknologiforståelse. Hvad er det området kan i forhold til elevernes dannelse og læring.