T16 Erfaringer med making i mange forskellige formater og omgivelser

Siden 2010 har personerne bag FabLab Nordvest eksperimenteret med ‘making’ som metode til at skabe forandringer i forskellige sammenhænge og omgivelser. 


Rejsen begyndte i 2010 med etableringen af det første FabLab, FabLab Danmark, og gruppen har efterfølgende gjort sig erfaringer med ‘making’ i formater så forskellige som en ombygget biblioteksbus, festival labs i skibscontainere, maker-metode som byudvikling, maker som klubtilbud og for nyligt making udbredt via streamet indhold og udsendte materialer. 


I talken formidles erfaringer og nyttige take-aways fra de forskellige projekter. Oplægget forsøger at besvare spørgsmålene om

  • Hvilken relevans making har anno 2023

  • Hvordan skaber man engagement hos forskellige målgrupper

  • Hvordan man identificerer velegnede projekter og ideer, man kan arbejde med i maker aktiviteterne.


Sidst men ikke mindst inviteres til en drøftelse af væsentligheden af fællesskaberne og organiseringen omkring maker-aktiviteterne.


MÅLGRUPPE

Relevant for personer, der interesserer sig for projektudvikling, samarbejde på tværs og ønsker inspiration til maker-aktiviteter.


Oplægsholder

Navn

Rasmus Kock Grusgaard




 

Stilling

Formand for FabLab Nordvest

Arbejdsplads

FabLab Nordvest

Rasmus er oprindeligt ingeniør, men med arkitektuddannelse som en afstikker. Han har siden 2010 været en del af den danske FabLab og Maker-bevægelse både professionelt og sidenhen som bestyrelsesformand for foreningen FabLab Nordvest. FabLab Nordvest har i år 10-års jubilæum som foreningsdrevet FabLab i Københavns nordvestkvarter. Rasmus har været projektleder, -udvikler eller -deltager på en række forskellige maker-aktiviteter, som præsenteres i talken.